חדרי קירור יכולים לשמש מגוון של תעשיות במשק – מזון, פרמצבטיקה, אלקטרוניקה ומחשוב – ועוד. הטמפרטורה שלהם נשלטת על ידי מערכת בקרה ומותאמת לסוג החומרים והמוצרים שקיימים בחדר. אין רמת טמפרטורה אחת ויחידה שמתאימה לכל הסוגים, ויש להתאים אותה בהתאם למה שמאוחסן בחדר הקירור – ולדאוג שהיא נשמרת ללא שינויים בלתי צפויים בכל רגע נתון.
רמות טמפרטורה אפשריות
חדרי קירור שומרים על טמפרטורה של מעל ל-0 מעלות צלזיוס, חדרי הקפאה מגיעים עד למינוס 18 מעלות צלזיוס, וקיימים חדרי הקפאה שמגיעים להקפאה עמוקה ועד למינוס 30 ומינוס 40 מעלות צלזיוס – ואף יותר, במידת הצורך, כמו למשל כשמדובר בטיפול בנוזלים מיוחדים.
התאמת הטמפרטורה לסחורה
חדרי קירור משמשים את תעשיות המזון בשמירה על מוצרי מזון, ונבנים גם על גבי משאיות שמובילות מזון. הם משמשים בנוסף לקירור פרחים, לקירור חדרי שרתים שנוטים להתחמם, את תעשיית ייצור התרופות ותעשיות מדעיות וטכנולוגיות נוספות. כל חדר קירור מותאם מבעוד מועד לסוג המוצרים והחומרים שהוא עתיד לאחסן –נקבע עובי שכבות הבידוד והאיטום, מותקנת בו מערכת קירור ואוורור מתאימה והוא מתוכנת במטרה לשמור על רמה מסוימת של טמפרטורה – בין אם מדובר בקירור או בהקפאה.
טמפרטורה קבועה ואחידה
מעבר להתאמה של הטמפרטורה לסוג המוצרים, חדר הקירור אמור וצריך לשמור על טמפרטורה קבועה בכל רגע נתון – ואחידה לכל המוצרים שמאוחסנים בו. אחד היתרונות המרכזיים שלו הוא ביכולת לאחסן מוצרים רבים בבת אחת, אך בחדר קירור איכותי זה לא יבוא על חשבון אחידות הטמפרטורה. לשם כך יש לתכנן אותו בקפידה, לדאוג שהוא נבנה בפועל בהתאם לתכנון ולהשתמש במערכות ובחומרים הטובים והמתאימים ביותר.
בקרת טמפרטורה
הטמפרטורה בחדר הקירור יכולה לפתע להשתנות ממגוון סיבות, כמו למשל תקלה באחת המערכות והיווצרות לחות או קרח בתוכו. בחדר הקירור קיימת מערכת בקרה הכוללת חיישני טמפרטורה, שמנטרים את הטמפרטורה בחדר ומאותתים לאחראים במידה והיא נוסקת או צונחת מעבר לרצוי. במצב שכזה יש לבדוק את הסוגיה ולהזמין שירותי תיקון חדרי קירור במידת הצורך, על מנת שהבעיה תיבדק לעומקה והמצב יחזור לקדמותו.